top of page

Amerikaans topproduct voor (snel)reparatie van metaal, kunststof, hout, keramiek enz.

Nu ook in Nederland: Quiksteel high end reparatiepasta

Met een uitgebreid assortiment epoxyputty's en -pasta’s biedt QuikSteel snelle reparatie oplossingen voor vrijwel alle materialen en toepassingen. Dit Amerikaanse topproduct onderscheidt zich nadrukkelijk door blijvende professionele prestaties

Quiksteel is één van de producten uit het portfolio van de Technical Chemical Company. De Technical Chemical Company (TCC) is sinds 1928 succesvol is met speciale additieven, smeermiddelen, reparatie-oplossingen en reinigingsmiddelen voor de technische en automobielindustrie. Vanuit het hoofdkantoor in Dallas, Texas (USA) is TCC wereldwijd actief.

Onderscheidend

Quiksteel onderscheid zich van de concurrentie door middel van zijn unieke prestaties. Zo weet Quiksteel een aantal unieke specificaties te combineren waar geen concurrent zich aan kan meten:

Bestand tegen zwaarste omstandigheden

Quiksteel maakt het verschil door de unieke en gepatenteerde samenstelling van de kneedbare plamuren en pasta’s. Dit zorgt voor producteigenschappen die werken in de praktijk, ook onder de zwaarste omstandigheden. De kwaliteiten van Quiksteel:

 

  • Bestand tegen temperaturen tot en met 260 °C

  • Vormvast na 5 minuten

  • Staalhard in 15 minuten

  • Uitgehard in 60 minuten

  • Hardt ook uit onder water

  • Alle bewerkingen mogelijk: boren, hameren, vijlen, schuren, slijpen, verven

  • Hecht op: alle metalen, glasvezel, plastic, hout, keramiek, (bak)steen 

 

Drie types reparatiesets

Quiksteel is verkrijgbaar als kneedbaar plamuur of als pasta. In beide varianten biedt QuikSteel drie typen reparatiesets: 

 

QuikSteel Aluminium Repair,

QuikSteel Plastic Repair,

QuikSteel Premium Standaard (= staaltoevoeging)

 

Met de verschillende sets is het mogelijk om het type QuikSteel te kiezen dat past bij het materiaal of voorwerp dat vraagt om reparatie. Dit maakt QuikSteel het ideale product om snel reparaties te verrichten bij storingen, defecten of calamiteiten tijdens het werken aan auto, boot, motor of andere techniek. 

Jarenlang functioneren

Iedere reparatie met Quiksteel is permanent en zal jarenlang blijven functioneren. Onder meer omdat zowel de kneedbare plamuur als de pasta bestand is tegen chemicaliën, zoals brandstoffen, koelvloeistoffen, oliën enz. De Quiksteel reparatie zal dus niet worden aangetast of de vloeistof zelf aantasten.

 

Voorbeelden uit praktijk

Op de website, Facebook-pagina en Instagram-kanaal van Quiksteel zijn toepassingen uit de praktijk te zien. Quiksteel is snel en universeel toepasbaar bij onder andere: het dichten van een lekkend motorblok, repareren van een polyester boot, terugplaatsen van een plastic bevestigingspunt bij een koplamp en het herstellen van een houten deur.

bottom of page